Tanulmányutak

 

Német újságírók Észak-Magyarországon

Mivel a német médiák előszeretettel írnak olyan régiókról és témákról, melyek kevésbé ismertek és ezáltal újdonságnak számítanak a német turisztikai piacon, ezért a német képviselet a sajtóutak tematikájának az összeállításánál évek óta arra törekszik, hogy a kiemelt termékek mellett minden évben egy-egy újabb régiót és/vagy újszerű témákat is prezentáljon az újságírók számára. Ez utóbbiak kiválasztása során fontos szerepet játszik, hogy olyan tematikákat mutassunk be, melyek Németországban amúgy is nagy érdeklődésre tartanak számot.

Az egyik ilyen téma napjainkban a gasztronómia. Ezért is esett idén a választás a magyar konyha széles kínálatának a bemutatására, mégpedig egy olyan régióban, ami borairól már korábban is sok helyütt ismert volt, és ahol a német vendégek előkelő helyen szerepelnek a statisztikákban: Észak-Magyarországon 2011-ben ugyanis mintegy 12 ezer német vendég átlagosan 3 napot és összesen több mint 36 ezer éjszakát töltött a régióban, s ezáltal a második legfontosabb küldőpiacnak számít.

Így a 7 újságíró, akik olyan médiákat képviselnek mint a CuraMed Verlag, a Darmstädter Echo, a Frankfurtlive.com, a Gesundheit.com, a Hamburger Abendblatt, a Passauer Neue Presse, a Südwestpresse, ezúttal az Észak-Magyarország régióba látogatott el. Programjaik között szerepelt a miskolci Kortyolda étterem különleges sörének, Tállyán pedig az Oroszlános étterem hagyományosan új ízeinek a kipróbálása, borkóstolós vacsora Tarcalon a Gróf Degenfeld Kastélyszállóban és Noszvajon a Thummerer Pincében, valamint borkóstolás Egerben, a Sike Pincészetben. A zamatos hazai pálinkákat Boldogkőváralján a Bestillo Pálinkaházban, a tradicionális magyar konyhát pedig a Szépasszonyvölgyben, a Ködmön csárdában kóstolhatták meg vendégeink. A Dereszla Pincészetben egy rövid és vidám szüret után a tokaji borok készítésével ismerkedett a csapat, Bükkszentkereszten pedig Gyuri bácsi beszélt a magyar gyógynövények csodatevő hatásáról. Szilvásváradon a Lovas étterem szervezésében szarvasgomba vadászat, Egerben pedig a Kopcsik Marcipániában tett látogatás egészítette ki a programot, ami a régióban Noszvajon, az egyedülálló POCEM Müvésztelep meglátogatásával, majd házi sütemények készítésével zárult a Gazdaházban. Végezetül Budapesten egy kulináris séta zárta a négy napos, ezúttal főként a gasztronómiánkra  fókuszáló programot, aminek keretében a Halászbástyán egy aperitiv, a Pest-Buda Bistroban egy hagyományos gulyásleves, a Ruszwurm cukrászdában pedig édes finomságok várták vendégeinket. S mivel az egészséges életmód, az egészség megőrzésében a gyomornak szánt ínyencségek mellett a test kényeztetése is nagyon fontos, így vendégeink az Andrássy Hotel Rezidenciában, valamint az Oxigén Hotel **** és ZEN Spa Noszvajban wellness kínálatunkkal is megismerkedhettek.

A visszajelzések alapján az újságírók a nem túl jó idő ellenére is remekül érezték magukat, s hazánkat érdekes és vonzó úticélként ítélték meg. Az MT Zrt. ezúton is  köszönetet mond valamennyi közreműködő partnerének. (Magyar Turizmus Zrt. németországi külképviselete)

Szoros együttműködés a német Rheuma Liga és a Magyar Turizmus Zrt. között

Egy éves a Magyar Turizmus Zrt. németországi képviselete és a német Rheuma Liga rendkívül aktív és komplex együttműködése. A mintegy 200.000 aktív tagot számláló szervezetNémetország egyik legmeghatározóbb, betegeket tömörítő egyesülete. Felmérések alapján, a reuma megbetegedéssel küzdő tagok elsősorban a Liga ajánlásai alapján döntenek gyógyszerek és orvosi segédeszközök használatáról, de utazási döntésükre is egyértelmű hatással van a szervezet. Korábban az egyesület egyetlen beteget sem küldött szervezett formában Magyarországra.

Az MT Zrt. németországi képviselete és a Rheuma Liga együttműködése már az első évben szép eredményeket hozott, hiszen közvetlenül a Rheuma Ligának köszönhetően 2012-ben mintegy 2500 vendégéjszaka generálódott Hévíz, Sárvár és Zalakaros szállodáiban. 

Magyarország az MT Zrt. németországi külképviseletén keresztül működik együtt a szervezettel. E tagságnak köszönhetően folyamatosak a közös projektek, így például a képviselet egymás után jelenik meg a Rheuma Liga rendezvényeken Németországban. Tavaly első alkalommal került sor, a PA Touristik utazásszervezővel közös szervezésben a Rheuma Liga vezetőinek tanulmányútjára, amely 2012-ben már közvetlen foglalásokat eredményezett. E sikeren felbuzdulva, ezen a héten mintegy 20 szervezeti döntéshozó látogat Magyarországra, és ismerkedik meg Zalakaros, Hévíz, valamint a környék turisztikai kínálatával. A tanulmányút kapcsán fontos kiemelni, hogy egyre több regionális döntéshozó vesz részt a magyarországi témákat bemutató előadásokon, így ez alkalommal már Hessen és Baden-Würtenberg vezetői is ellátogattak Magyarországra. A vendégek 3 napos továbbképzés keretében lesznek Magyarország „specialisták".

Sztojanovits Kristóf, a Magyar Turizmus Zrt. németországi és svájci képviseletvezetője Zalakaroson köszöntötte a vendégeket, majd egy hosszabb előadás keretén belül mutatta be a résztvevőknek a hazai egészségturisztikai kínálatot, valamint külön kitért a fogorvosi turizmusban rejlő lehetőségekre is. A csoport tagjai közvetlenül felelősek a régiójukba tartozó tagok utaztatásáért, így a rendelkezésre bocsátott számos háttéranyag mellett közel fél órán keresztül érkeztek a részletekkel kapcsolatos kérdések is.

A KSH szálláshely-statisztikái alapján a német beutazó forgalom évek óta tartó csökkenését sikerült megállítani, sőt az egészségturizmus területen az év első felében kétszámjegyű volt a növekedés. Természetesen a sokéves csökkenés megállítása még nem elégséges, a 2011. év végén elkezdődött növekedés hosszú távú fenntartása a cél. Ezért sok más projekt mellett a képviselet a PA együttműködés keretén belül még ebben az évben két további kiemelkedő egészségturisztikai tematikájú értékesítési eseményt tervez, amelyekről más németországi hírekkel együtt, részleteket hamarosan olvashatnak a www.ungarn-tourismus.de oldalon is.

Óriási turizmusdiplomáciai siker: Magyarországra érkezett a Német Parlament Turisztikai Bizottsága

Kiemelkedő turizmusdiplomáciai sikerként értékelhető, hogy október elején Magyarországra látogatott a Német Parlament Turisztikai Bizottságának hat fős csoportja. A Turisztikai Világszervezet (UNWTO) adatai szerint Németország a világ legjelentősebb turisztikai küldőországa a turisztikai kiadások alapján, ezért számos fogadóország, így Magyarország legfőbb beutaztató partnere is. Ennek fényében különösen megtisztelő, hogy a sok meghívás közül a bizottság – amely egy évben csak egy ilyen jellegű utazást tesz – idén Magyarországot választotta úti célnak. A látogatás a berlini magyar Nagykövetség és a Magyar Turizmus Zrt. németországi külképviselete többéves előkészítő munkájának az eredménye. A döntés emellett annak is köszönhető, hogy Klaus Brähmig, a bizottság elnöke,szászországi képviselőként különösen szereti Magyarországot. A hatfős delegáció október 7-10. között ismerkedik hazánk turisztikai kínálatával, és találkozik magyar állami vezetőkkel. A program szervezésében részt vett a Külügyminisztérium és a magyarországi német Nagykövetség is.

A Német Parlament Turisztikai Bizottságának delegációját Klaus Brähmig elnök vezeti. Vele utazikStephan Dehé a bizottság titkárságának vezetője, továbbá Heinz PaulaMarkus Tressel,Christoph Poland és Anita Schäfer bizottsági tag. A hatfős küldöttség négy napon át ismerkedik hazánk turisztikai kínálatával. Tanulmányútján a csoportot végigkíséri Sztojanovits Kristóf, az MT Zrt. németországi és svájci külképviseletének vezetője, valamint Perényi Zsigmond a Fidesz Külügyi Kabinetjének titkára és Szokira Tamás a Fidesz Külügyi Kabinetjének európai politikai tanácsadója.

A német politikusok október 7-én érkeztek hazánkba és már az érkezésük napján dunai városnézésen, illetve Várnegyed látogatáson vettek részt. Első vacsorájukat a budapesti német nagykövetség meghívására a Várban költötték el. Ünnepi köszöntőjében Klaus Brähmig bizottsági elnök hangsúlyozta, hogy Magyarország elévülhetetlen érdemeket szerzett a német-magyar társadalmi kapcsolatok elmélyítésében, elég csak a Balaton szerepére gondolni a két nemzet életében. Nem véletlen tehát, hogy az évi 25-30 meghívásból idén Magyarországra esett a választás – tette hozzá az elnök.

A küldöttség október 8-án délelőtt látogatott a magyar Parlamentbe, ahol elsőként Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságszabályozásért felelős államtitkára fogadta, majd találkoztak és megbeszéléseket folytattak az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának tagjaival. Szakmai ebédjük keretében Csomós Miklóssal, Budapest oktatásért és kultúráért felelős főpolgármester-helyettesével, valamint az általa vezetett fővárosi delegációval találkoztak.

Délután a német-magyar képviselőcsoport tagjaival folytatták a tárgyalásokat, majd a pesti oldal turisztikai kincseinek felfedezésére indultak. Programjukban szerepel a Magyar Szecesszió Háza, a Szent István Bazilika, az Andrássy út, az Operaház, a Hősök tere és a Széchenyi Fürdő felkeresése is.

A Tudományos Akadémián sorra kerülő munkavacsorájukon találkoznak Maráczi Gáborral, a Magyar Turizmus Zrt. stratégiai- és marketingigazgatójával is.

A tanulmányút hátralévő két napjában vidéki helyszíneket (Domonyvölgy, Villány, Pécs) keresnek fel, ahol többek között lovas programokon és borkóstolásokon vesznek részt. Speciális programelemként látogatást tesznek a magyar-német kisfaluban Fekeden, ahova Gödöllőről repülővel és kisbusszal érkeznek, Őcsényen keresztül.

A különleges repülés a világon egyetlen, még működő, muzeális értékű oldtimer Li-2 repülővel történik, amely a belföldi forgalomban 1958. és 1963. között üzemelt.

Pécsett találkoznak többek között Dr. Páva Zsolt polgármesterrel, valamint a Baranya megyei és a pécsi német kisebbségi önkormányzatok vezetőivel.

A Magyar Turizmus Zrt. a németországi médiában is kiemelten kommunikálja a Német Parlament Turisztikai Bizottságának magyarországi látogatását, ezzel is erősítve német szakmai partnerei körében Magyarország pozitív turisztikai imázsát. Ez ugyanis nagymértékben segítheti a német beutazó vendégforgalom további élénkítését, folytatva a közel egy éve tartó növekedési folyamatot.

A német vendégforgalom főbb mutatóinak alakulása 2012 első félévében, Magyarországon

A Központi Statisztikai Hivatal előzetes adatai szerint a 2012. január–júniusi időszakbanMagyarország legnagyobb küldőpiaca – a 2011. évi végleges adatokból felállított küldőpiaci sorrend alapján a vendégéjszakaszám tekintetében közel 20%-os részesedéssel bíróNémetország – esetében minden hónapban pozitívan alakult a vendégéjszakák száma mind a kereskedelmi szálláshelyeken összességében, mind a szállodákban, azaz folytatódik a 2011 októberében megkezdődött pozitív folyamat.

Amagyarországi kereskedelmi szálláshelyeken regisztrált külföldi vendégéjszakák számában több mint 337 ezres növekedés volt tapasztalható 2011 első hat hónapjához viszonyítva, ehhez a pozitívumhoz nagyban hozzájárult a német (+42,3 ezer) vendégéjszakák számának 4,8%-os növekedése is. A magasabb szálláshely-kategóriát képviselő szállodákban még jelentősebb mértékben, 7,1%-kal emelkedett a német vendégéjszakák száma (+48,3 ezer) 2012 első félévében.

2012. január–júniusban a kereskedelmi szálláshelyek (vendégéjszakaszámban mért) forgalmának 14,1%-át generáló gyógyszállodákban[1][1] a külföldi vendégéjszakák száma 52,2%-kal nőtt, a vizsgált időszakban a legtöbb vendégéjszakát Németország(a gyógyszállodákban töltött összes külföldi vendégéjszaka 29,5%-a) vonatkozásában regisztrálták.

2012 első félévében a magyarországi turisztikai régiók közül a Budapest–Közép-Dunavidék régióban, a Nyugat-Dunántúlon, a Közép-Dunántúlon, a Dél-Alföldön és a Balatonon is nőtt a német kereskedelmi szálláshelyi vendégéjszakák száma.


[1][1]  Megjegyzés: Az adatok értékelésekor figyelembe kell venni, hogy 2012-től az adatok feldolgozása során a KSH a be nem érkező adatok előállítására dokumentált pótlási eljárást alkalmaz. (Forrás: KSH)

(Magyar Turizmus Zrt.)

Német utazási irodások a Balatonnál

A Magyar Turizmus Zrt. Németországi képviselete nagy súlyt fektet a jelentős német túraszervezőkkel való együttműködésre. A számos közös akció célja a viszonteladók meggyőzése a magyar árualap gazdagságáról és magas színvonaláról. A közös road show-k, study túrák, nyomtatott és on-line akciók több ezer utazási irodai munkatársat érnek el, de vannak olyan akciók is, melyek közvetlenül az utazó közönség megszólítását célozzák, pl. több tízezer magán címre kiküldésre kerülő ajánlati flyerek, vagy on-line hírlevelek.

Ezen együttműködés keretében az elmúlt héten a Thomas Cook/Neckermann 13 fős viszonteladói csoportja ismerkedett a Thomas Cook/Neckermann budapesti, balatoni és hévizi árualapjával. A program lehetőséget adott nem csak a szállodák megtekintésére, hanem a résztvevők megismerkedtek Budapest fő nevezetességeivel , megkóstolták a magyar konyha specialitásait, hajókáztak a Balatonon és kipróbálhatták, hogyan zajlik az élet a Royal Balaton Golf & Yacht Club-ban is. A résztvevő utazási irodások, többnyire többéves tapasztalattal rendelkező szakemberek, részben utazási iroda tulajdonosok voltak. Közülük mindössze ketten jártak korábban Magyarországon. Valamennyien elragadtatással beszéltek a látottakról és beismerték, hogy korábbi elképzeléseik meg sem közelítették a valóságot.

A Thomas Cook/Neckermann különösen elégedett volt idei Balatoni szezonjával. Az elmúlt évek stagnáló vendéglétszáma után 2012-ben végre kétszámjegyű növekedést regisztráltak a Balatonon.  A magyar tenger legszebb arcát mutatta a túra résztvevőinek, akik megtudhatták, hogy a Balatont adottságai többre teszik alkalmassá, mint két hónapos nyári üdülésre és megismerkedtek a kedvező utószezoni ajánlatokkal, a kerékpározási lehetőségekkel, bortúrákkal, gyalogtúrákkal és megtekintették a tó környéki wellness szállodákat is.(MT Zrt. Németország/Svájc)

Német forgatócsoportok Magyarországon

Augusztus 19-25. között az MT Zrt. német képviseletének meghívásában két forgatócsoport is forgatott hazánkban. Az egyik Budapesten készített felvételeket a Marco Polo számára. A kiadó ugyanis legújabb tervei szerint ismert útikönyveit DVD formában is meg kívánja jelentetni és azokat interneten, valamint app formában terjeszteni.  A csapat így mindent filmre vett, ami a turisták számára érdekes Budapesten, legyenek azok fürdők, szállodák, városkép, kávézók, éttermek, múzeumok, az Opera, koncerttermek, stb. A forgatást engedélyek beszerzésével támogattuk.

A másik forgatócsoport több televíziós csatorna megbízásából érkezett hazánkba. Az ismert szerkesztő, Jürgen Fritsch és operatőr kollégája, Andre Peters, összesen 20 perces filmanyagot vett fel,  amiből egy 5 perces film az SWR (Südwestdeutsche Rundfunk) kedvelt magazinjában, aKaffee oder Tee –ben lesz látható, amit hétköznapokon 16-18 óra között sugároznak, a nézettség pedig átlagban 350.000 fő. Valamint a német "M1-en", azaz az ARD-n, a Buffetmagazinműsorban, ami hétköznapokon 12:15-13:00 között kerül adásba, a nézők száma pedig 940.000. A felvett anyagból több 2-3 perces rövidfilm is készül, melyeket október végétől online lehet majd megnézni a  www.reiselust-tv.com  (550.000 látogató / hó ) médiaportálon, mely egyúttal más online médiák, többek között Németország jelenleg legsikeresebb hírcsatornájának, az n-tv.de –nek (havonta 45,3 millió oldallehívás és 4,76 látogató) a kiszolgálója, valamint a Rheinischer Post, a Fränkische Nachrichten, a Mannheimer Morgenvideoportáljain. A filmek emellett a you tube –on és a my video –n is elérhetőek lesznek lesz.

A stáb az első napon a debreceni Virágkarneválon és a Hortobágyon forgatott, ahol a Nemzeti Parkban a hagyományos Puszta program mellett a Hídi vásárt is meglátogattavalamint a Hortobágyi Nagycsárdában készített felvételeket. Este egy csónaktúra során a Tisza-tó természeti szépségeit csodálták meg, majd másnap megnézték Poroszlón az újonnan nyílt Tisza-tavi Őkocentrumot. A nap Hajdúszoboszlón a fürdő látogatásával zárult. A program következő állomásai a Békési Pálinka Centrum, ahol képünk is készült, majd Gyula voltak, ahol a TDM és a Tourinform vendégeként a legfontosabb nevezetességek mellett, a Cadeau Bonbon Manufaktúrában a pralinékészítés mesterségével, a Százéves Cukrászdában pedig a legendás finomságokkal ismerkedtek a vendégek. A Szegedi program szervezését is a helyi Tourinform vállalta át, megismertetve a forgatócsoportot az emblematikus látnivalókkal és természetesen a helyi halászlével. Eközben egy másik, "csúszdás" filmetűd számára a stáb lencsevégre kapta a Napfényfürdő-Aquapolist is.

A forgatás Budapesten zárult, ahol a csapat ellátogatott a Szimpla Romkertbe és az A38-ra, majd pedig a Vásárcsarnokban a Fakanál Étterem vendégeként a hagyományos, cigányzenével kísért, magyaros étkezésről készítettek felvételeket. A Segway városnézés segítségével a pesti oldal legfontosabb nevezetességeit járták be, a gyönyörű Budapesti panorámát pedig a Dunarama hajóráról vették fel, ami elvitte őket Szentendrére is, ahol a Művészetmalom szervezésében Farkas Ádám szobrász- és Szakács Imre festőművésszel készítettek interjúkat. A program a budai Várban fejeződött be. Itt a stáb a Pest Buda étteremben az új magyar konyha művészetéről szerezhetett benyomásokat.

Együttműködő partnereinknek ezúton is szeretnénk köszönetet mondani.

A fotón a forgatócsoport, Jürgen Fritsch és Andre Peters, kísérőjük Világosi János, valamint a Dobi Anna láthatók.

Újabb közös B2B akció Dél- Németország legnagyobb utazásszervezőjével

Az idén tavasszal futó, nagysikerű kampány után, amikor is a müncheni székhelyű FTI-vel közös finanszírozásban Budapest három "arca" került bemutatásra azzal a céllal, hogy újabb, valamint különböző igényeket képviselő célcsoportok is megszólításra kerüljenek, ez alkalommal a Danubius Hotels Grouppal együttműködve, az utazási irodai munkatársak további meggyőzése volt a cél. Így az áprilisi akció után, amikor az utazási szakma képviselői a 4.000 FTI partnerirodába kihelyezett flyer, az online hirdetések, valamint a Budapest microsite révén újabb információkat szerezhettek Budapestről, ezúttal az FTI, a Danubius Hotels Group és a Magyar Turizmus Zrt. meghívásában és közös finanszírozásában személyesen is megismerkedhettek Budapest széleskörű turisztikai kínálatával. A 4 napos budapesti látogatáselsődleges célja az volt, hogy a résztvevők megtapasztalják: a magyar főváros bármilyen igényt ki tud elégíteni. Így a 11 vendég – köztük az FTI városlátogatásért felelős új projektmenedzsere - megismerkedett a Danubius szállodalánc különböző stílusokat képviselő 8 szállodájával, illetve Budapest legfontosabb nevezetességeivel. A program összeállítása során hangsúlyos feladat volt, hogy mind a hagyományos, mind pedig a legújabb kínálatot bemutassuk. Így a szakemberek ellátogattak a Vásárcsarnokba, részt vettek a Magyar Állami Népi Együttes előadásán, sétáltak a Várnegyedben, a Gellért hegyen, látogatást tettek a Bazilikában. Budapest új arcával a Budabike kerékpáros biciklitúrája keretében ismerkedtek, valamint ellátogattak a romkocsmákba, az A38-as hajóra, a Dunarama szervezésében a Dunapartot motorcsónakról is megcsodálták, a Margitszigeten Bringóhintóztak, a Széchenyi fürdőben pedig részt vettek a Szecska partyn. A német képviselet az együttműködő partnereinek ezúton is köszönetet mond.

A Magyar Turizmus Zrt. németországi képviselete a tavaszi akció kiemelkedő eredményei után(az előző év ugyanazon időszakához képest az FTI láncon belül 80%-kal növekedtek a foglalások és 100%-kal a lefoglalt éjszakák száma) azzal számol, hogy a Magyarországról a forróság ellenére elégedetten hazatért utazási irodai munkatársak révén a foglalások száma tovább fog növekedni. A képviselet aktív B2B és B2C akciókkal és komplex értékesítés ösztönző projektekkel segíti az elmúlt 8 hónapos javuló beutazó trendet (kereskedelmi szálláshelyeken 1-5 hóban a német vendégéjszakák 7,7%-al nőttek), amely trendre az elmúlt 10 évben nem volt példa. A képviseleti akciókról valamint képviseleti tervekről a www.ungarn-tourismus.de oldalon lehet további információkat megtalálni. (Magyar Turizmus Zrt. németországi képviselet)

Újabb német tanulmányút járt Magyarországon

A Magyar Turizmus Zrt. németországi képviseletének szervezésében, az elmúlt héten 8 német újságíró ismerkedhetett meg Nyugat- Magyarország és a Balaton turisztikai kínálatával. Ez alkalommal olyan sajtóvendégek is elfogadták a meghívást, mint a Bild am Sonntag szerkesztő újságírója, amely médium egyedül mintegy 11 millió (!) olvasóval rendelkezik. Természetesen a nyomtatott média képviselői mellett,  a vezető német on-line hírportálok is jelen voltak, így példaként a napi több tízezres olvasóval rendelkező gesundheit.com. A vendégek a háromnapos út során a hagyományos hazai egészségturisztikai kínálaton kívül megismerhették a nyugat magyarországi régiók legszebb városait, nevezetességeit. A program során a gyógyászatban komplementer módon használt eszközök, kezelések bemutatása sem maradhatott el, így a vendégek személyes tapasztalatokat is gyűjthettek e szolgáltatásokról. Amegújuló hazai turisztikai kínálat jegyében olyan programok is bemutatásra kerültek, mint a zalakarosi segway túra, amely program osztatlan sikert aratott a csoport résztvevői körében még úgy is, hogy a legidősebb vendég 80 év feletti volt. A kétórás túra során Zalakaros eddig ismeretlen arca mutatkozhatott be, amelyről ugyancsak rendkívül elismerően szóltak a vendégek. Zalakaros, Hévíz, Sárvár, és Pannonhalma esetében is mindenképpen kiemelendő, hogy a vendéglátók, szolgáltatók a leghagyományosabb magyar vendégszeretet jegyében fogadták, és kényeztették a vendégeket, akik ezt továbbra is a hazai turisztikai kínálat egyik legfontosabb erősségének tartották. Az izgalmas és érdekes programokat kiegészítve, előadásokra is sor került, így fogászati turizmus vagy ápolásra szoruló családtaggal rendelkező családok üdülési lehetőségei témában is. A német képviselet a túrának köszönhetően, mintegy 15 jelentős értékkel bíró cikket vár az elkövetkező hetekben. A tavalyi évben megkezdődött német forgalomnövekedés fenntartásának egyik legfontosabb képviseleti eszköze a német médiával történő szoros és stratégiai együttműködés, amely kooperáció keretében számos egyéni és csoportos bejárás várható még 2012-ben. A képviselet tevékenységéről, valamint terveiről az ungarn-tourismus.de oldalon lehet bővebben olvasni (MT Zrt. Németország)

Tanulmányutak tavasza

A német képviseletstratégia célkitűzéseinek valamint középtávú cselekvési tervének megfelelően szorosan együttműködik mindazon hazai turisztikai szolgáltatókkal, akik 1+1 forintos akció keretében kooperációt terveznek a képviselettel. A magyar egészségturisztikai kínálat bemutatása, valamint az elmúlt évek szállodai és gyógyászati fejlesztéseinek kimagasló eredményeinek megismertetése hangsúlyos figyelmet kap az igazgatóság munkájában. E célok mentén került megrendezésre, a Danubius Hotels-el valamint a FIT Reisennel közösen szervezett és bonyolított tanulmányút. A FIT Reisen Németországmeghatározó, és egyben egyik legelismertebb egészségturisztikai utazásszervezője, aki az elmúlt évek együttműködésének köszönhetően (studyk, DM akciók, stb.), mintegy 50%(!) tudta éves forgalmát növeli Magyarországra. Összességben is elmondható, hogy a német gyógy és egészségturisztikai célból történő beutazás növekszik, valamint a német vendég-  a rendelkezésre álló statisztikák szerint - továbbra is a leghosszabb időt töltő vendég, valamint költési hajlandósága is kimagasló. Így nem is lehetett az kétséges, hogy az együttműködésnek folytatódni kell. Múlt héten 17 elismert német utazásszervező ismerhette meg az országot és aDanubius Hotels kínálatát. A vendégek minden meglátogatott városban kipróbálhatták  a különleges kezeléseket, szolgáltatásokat. Hévízen az Orvos Nagyköveti Program keretében,Szakonyi főorvos vezette körbe a vendégeket. Külön figyelmet fordítottak a szervezők arra, hogy a meghívott vendégek ne ismerjék korábbról az országot, így a legtöbb szakember első alkalommal járt Magyarországon. A majd egy hetes túrát egy dunai esti hajókázással egybekötött gálavacsora zárta, amely keretében számos személyes megbeszélésre is sor kerülhetett. A vendégek egybehangzóan elmondták, hogy sokkal többet kaptak, mint amennyit vártak, a szállodák, a kúraprogramok, valamint Budapest kimagasló színvonalúak és ezeket csak ajánlani lehet, amit ők a jövőben örömmel meg is tesznek. Külön megköszönték, hogy ennyi turizmusban dolgozó beszél németül. Természetesen nem maradhatott el a magyargasztronómia dicsérete sem, amely miatt köszönet illet minden szolgáltatót, aki vendégül látta a csoportotA FIT Reisen együttműködés egy újabb DM akcióval folytatódik a tavasz folyamán, amelyben válogatott szállodai ajánlatokat ismerhet meg, a mintegy 10.000  - idei egészséggel kapcsolatos utazást tervező -  német vendég. A tanulmányutak tavasza folytatódik, amelyről valamint további akciókról a képviselet oldalán található információ. (MT Zrt. németországi külképviselete)