Hírek Németországból

 

Soha nem látott összefogás a német vendégekért

28.03.2013

Két évvel a PA nyugat-magyarországi projekt alapjainak „letétele" után, 2013-ban már 7 település legjelentősebb szállodái vesznek részt e mintaprojektben. Az összefogásban résztvevő 21 vezető magyarországi gyógy- és wellness szálloda közül, az idei első road-show-n, mintegy 16 ház mutatta be kínálatát a dél-németországi vendégeknek. A háromnapos rendezvény során több mint 500 gyógyulni vágyó potenciális német vendég ismerkedhetett meg a termálút sokszínű kínálatával. A rendezvényt kiegészítő szállodai work-shop keretében számos eredményes személyes megbeszélésre is sor került, így a résztvevő értékesítési vezetők elmondása szerint jelentős mennyiségű konkrét foglalás várható a közeli jövőben. Az előadásokat a vendéglátók, így a Rheuma Liga, a Müller Reisen, valamint a Blesinger Reisen köszöntői vezették fel. A rendezvény legfontosabb programja, a Dr. Moll Veronika reumatológus főorvos asszony által tartott majd egy órás előadás volt, amely a vendégek minden kérdésére választ adott. A szállodai work-shop keretében, a súlyfürdőt feltaláló Dr. Moll Károly lánya válaszolt négyszemközt a kérdésekre. A településeket pedig Sztojanovits Kristóf németországi képviseletvezető mutatta be. Idén sem kezdődhet úgy a tavasz, hogy a PA németországi chartergépei ne kezdenék meg heti rendszeres járataikat négy németországi városból. Az előzetes foglalások bizakodásra adhatnak okot, hiszen két év kiemelkedő 30%-os növekedése után, idén időarányosan ugyancsak 20% növekedés várható a német piacról.

Magyar megjelenés Svájc legnagyobb turisztikai vásárán

04.02.2013

Január 31. és február 3. között rendezték meg Zürichben Svájc legnagyobb turisztikai vásárát, a FESPO-t. A zürichi vásár terület 5 csarnokában 600 kiállító fogadta azt a 70.000 érdeklődőt, akik az idei év újdonságaira voltak kiváncsiak. A kiállítók között volt minden jelentős európai desztináció. A szomszédos országok, mint Németország, Olaszország, Franciaország különösen nagy telületen jelentek meg. Külön csarnokban helyezkedtek el a svájci közönség által nagyon kedvelt egzotikus országok. A vásár idei díszvendége, a Maldív szigetek is ebből a körből került ki.

A turisztikai vásárt két tematikus vásár, a golf és a búvárkodás egészítette ki. A területen elhelyezkedő kongresszusi központban egész nap folytak a diaelőadások, filmvetítések, prezentációk, elsősorban a távoli, kevésbé ismert országok megismertetésére.

A magyar standon a Magyar Turizmus helyi képviselete mellett a Dentsana fogászati szervező iroda, valamint Sopron város, ill. a nyugat-magyarországi régió állított ki személyesen, prospektussal jelen volt a Hunguest három hévizi szállodája és a büki TDM. Az ajánlat jól lefedte a vendégek érdeklődését, hiszen Svájc ezen részén a legkeresettebb termékeink az egészségturizmus és Budapest. Sokan érdeklődtek a vidék, természet, falusi üdülés, aktiv üdülés iránt is és persze Svájcban is örök sláger a camping, a lakóautó. (MT Zrt. Németország/Svájc)

 

Magyar Est Stuttgartban, a Balassi Intézetben

25.01.2013

A stuttgarti Kulturális Intézettel együttműködve 2013. január 18-án este Magyarország prezentációra került sor a Balassi Intézet stuttgarti székházában. Az esemény a CMT turisztikai kiállítás kísérő rendezvényei közé is bekerült, ezért számos helyen, így pl. a vásár több tízezer példányban kinyomtatott és Stuttgart különböző pontjain ingyenesen osztogatott "Stuttgart reist" flyerében is meghirdetésre került. A kellemes hangulatú est, melyre a havas, jeges időjárás ellenére több mint 30 érdeklődő jött el, Gyuricza Bernadett külképviselő előadásával kezdődött. A 40 perces prezentáció egy körutazásra invitálta a hallgatóságot, bemutatva hazánk egyedülálló látnivalóit, az egyes régióik érdekességeit, hazánk legfontosabb turisztikai termékeit, újdonságait. Ezt követően egy speciális téma következett. A németországi svábok fővárosában Furák Zoltán, a Magyar Turizmus Zrt. Dél-Dunántúli Marketingigazgatóságának marketingmanagere a magyarországi svábokról és a sváb hagyományokról beszélt. A téma a stuttgarti hallgatóságot annyira magával ragadta, hogy Furák Zoltán vezényletével még egy közös éneklésre is sor került. S hogy a „száraz" témák mellett a sokszínű magyar kulináris kínálatból is kóstolót kapjon a publikum, a hivatalos részt követően néhány specialitás - hagyományos sváb stifolder, zamatos hazai vörösbor, valamint a CMT turisztikai vásáron a magyar stand attrakciójaként résztvevő Molnár Attila látványpékség felajánlásában kürtőskalács - várta a vendégeket. (Magyar Turizmus Zrt. németországi képviselet)


A képen Dr. Ódor László, a Balassi Intézet, stuttgarti Kulturális Intézet igazgatója, Gyuricza Bernadett külképviselő és Furák Zoltán Magyar Turizmus Zrt. Dél-Dunántúli Marketingigazgatóságának marketingmanagere látható.